“Секретний план Зеленського для Ради” полягає в дострокових виборах ВР, – Денисенко

 

Супротивники Петра Порошенка в разі перемоги на виборах президента Володимира Зеленського можуть зініціювати розпуск Верховної Ради, щоб на хвилі популярності Зеленського раніше провести парламентські вибори.
Як передає “Новинарня“, існування такого плану підтвердив та обґрунтував нардеп від БПП, представник президента в Кабміні Вадим Денисенко.

“Зеленський запропонував 10 кроків. Можна багато говорити про неможливість залучити США до мінського формату і про те, що немає можливості прийняти закон про виведений капітал через залізобетонну позицію МВФ.
Насправді ключовий пункт – секретний план для Ради. Правда, весь секрет вже озвучено Юрієм Бойком, який вирішив випередити всіх. Суть плану проста: зібрати 150 підписів депутатів про складання повноважень. І дострокові вибори по процедурі 60 днів на вибори”, – пояснив Денисенко у дописів в “Фейсбуці” 10 квітня.

“Незрозумілим є лише два питання: хто із крупних партій готовий обнулити свої [партійні виборчі] списки (бо навіть розколотий “Опоблок” поки не готовий до цього) і який закон [про вибори] буде прийнято”, – зазначив депутат.

За його словами, “вже почалися переговори про повернення до закритих пропорційних списків (це дозволить точно долучити голоси Ляшка і Тимошенко, і може вирішити питання “Опоблоку”). І можна не сумніватися, що ряд тих політиків, які кричали про виключно відкриті списки, можуть різко змінити позиції”, – зауважив він.

“Є ще один варіант – до 27 травня розпустити Раду через відсутність коаліції. Теоретично це також можливо”, – написав Денисенко.

“Тому всі слова про медіацію – це антураж. Головне питання – пошук 150 депутатів, які складуть повноваження і підуть на дострокові вибори”, – констатував нардеп.

Як відомо, за діючим законодавством,

Відповідно до ст. 90 Конституції, Верховна Рада не може бути розпущена в останні шість місяців терміну її повноважень.
Строк повноважень нинішнього складу парламенту відраховують від дати складання присяги – 27 листопада 2014 року. Півроку до цієї дати в останній рік повноважень – 27 травня.
Інавгурація новообраного президента може відбутися не раніше ніж 3 травня.

Читайте також:
Рада прийняла в першому читанні законопроект про вибори з відкритими списками

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна