Прохідний бар’єр у Верховну Раду долають шість партій, – опитування

 

Якби парламентські вибори проводилися найближчої неділі, 39,9% виборців проголосували би за партію “Слуга народу”.

Такі дані опитування, проведеного соцгрупою “Рейтинг”, Центром “Соціальний моніторинг” і Українським інститутом соціальних досліджень з 30 квітня по 10 травня, презентував на прес-конференції у четвер, 16 травня, керівник “Рейтингу” Олексій Антипович, передає “Укрінформ”.

За його словами, результати опитування засвідчили, що прохідний бар’єр мають шанс подолати шість партій: “Слуга народу” (за неї проголосували б 39,9 відсотка респондентів), “Опозиційна платформа — За життя” (10,9%), “Блок Петра Порошенка “Солідарність” (10,6%), ВО “Батьківщина” (9,6%), “Сила і честь” (5,1%), “Громадянська позиція” (5%).

Водночас, прохідний бар’єр не змогли б подолати партія “Опозиційний блок — партія миру та розвитку” (3,5%), “Радикальна партія” (3,3%), “Свобода” (2,4%), додав керівник “Рейтингу”.

Антипович уточнив, що таким є результат опитування тих виборців, які визначилися і голосуватимуть.

Як він підкреслив, результати опитування засвідчили, що після президентських виборів громадська думка демонструє високий рівень оптимізму: що другий респондент (49,7%) очікує на поліпшення ситуації в Україні у найближчі місяці, на погіршення — що п’ятий опитаний (20,9%).

Читайте також:
Вакарчук створює партію “Голос” і йде на парламентські вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна