У Мінагрополітики повідомили, коли в Україні подешевшає цибуля

 

Міністерство аграрної політики і продовольства України прогнозуює, що у червні цибуля почне дешевшати. Цьогоріч буде хороший врожай, це призведе до зниження цін на цей продукт вже за місяць.

Про це заявив начальник управління рослинництва, насінництва, садівництва і виноградарства Мінагрополітики України Леонід Сухомлин, передає AgroPortal.

Від початку квітня 2019 року в Україні ціни на цибулю почали рости з динамікою до 100% за тиждень, унаслідок чого вартість кілограма нині подекуди сягає 45 грн.

“Щодня ​​дедалі більше надходить цибулі в торгові мережі від надранніх і ранніх строків посадки. Як української, так імпортної. Вже на початку-середині червня ціни істотно знизяться”, – зазначив посадовець.

За словами Сухомлина, є два головних чинники, що призвели до різкого зростання вартості цієї рослини в Україні. Зокрема недобір врожаю через несприятливі погодно-кліматичні умови та інші чинники (посуха в березні-квітні 2018) в період посіву цибулі ріпчастої у південних регіонах. Друга причина – це затяжні інтенсивні дощі в липні-серпні 2018 року в період дозрівання і збирання в південних регіонах (Херсонська, Одеська та Миколаївська області). Тому багато цибулі згнило ще на полі.

“Ці фактори призвели до зменшення виробництва цибулі в 2018 році на 92,7 тис. тон або 10% проти 2017 року”, – повідомив Леонід Сухомлин.

При цьому посадовець уточнив, що у сільськогосподарських товаровиробників врожай зменшився на 41 тис. тон, або 35%, до показника 2017 року.

Читайте також:
Нардеп Шуфрич їздив до окупованого Криму. Купив цибулі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна