Наєв розповів, скільки російських військових перебуває на Донбасі та в Криму

 

Колишній командувач операції Об’єднаних сил Сергій Наєв назвав кількість російських військових на Донбасі та в Криму, відповідно, 11 та 40 тисяч, не рахуючи місцевих.

Про це генерал-лейтенант Наєв заявив у інтерв’ю ТСН.

За його словами, загалом у Криму та на Донбасі зараз перебуває близько 75 тис. окупаційних військових.

“У Криму 40 тисяч російських військових, в ОРДЛО – 35 тисяч (чисельність окупаційних збройних сил разом із місцевими – “Н”). В ОРДЛО росіяни обіймають всі керівні військові посади та входять до складу підрозділів так званої точкової дії. Спецпідрозділи, інструктори з Росії. Їх там загалом від 2100 до 2300 осіб. А в лавах “армій” перебувають близько 11 тис. російських громадян (це ще до видавання паспортів), а решта особового складу – місцеві мешканці”, – сказав Наєв.

За його словами, те, що командирів так званих 1-го армійського корпусу у Донецьку чи 2-го армійського корпусу у Луганську збройні сили РФ не афішують, є частковим підтвердженням того, що на цих посадах – кадрові російські генерали.

Відповідаючи на запитання, чи сприймають росіяни своє призначення в ОРДЛО як покарання чи підвищення, екс-командувач ОС зауважив, що серед кадрових офіцерів РФ думки різняться.

“Вищий керівний склад, генерали, розуміють, що руху фронту не буде, тому вони спокійно сидять на своїх посадах. А серед молодшого офіцерського складу не дуже хороші настрої”, – зазначив Наєв.

Як інформувала “Новинарня“, операцію Об’єднаних сил замість Наєва очолив Сирський.

Читайте також:
ОСи повернули під контроль української влади близько 20 кв.км, – Наєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна