ОСи повернули під контроль української влади близько 20 кв.км, – Наєв

 

За період ООС було взято під контроль ряд територій та покращене тактичне положення на певних ділянках фронту, у тому числі й під Горлівкою, де відновили контроль над населеними пунктами Південне та Шуми.

Про це в інтерв’ю ВВС Україна розповів командувач ООС Сергій Наєв.

“За час ООС у деяких місцях вдалося покращити тактичне положення на глибину від двох до п’яти кілометрів, а загальна площа території, що повернули під контроль української влади, – близько 20 квадратних кілометрів“, – зазначив командувач.

За його словами, Об’єднані сили відновлюють ситуацію відповідно до Мінських домовленостей – тобто, не перетинають лінію, встановлену угодами. Крім того, армійці створюють можливість для відновлення інфраструктури та безпечних умов для цивільних.

Наєв наголошує, що супротивник робить спроби штурмувати українські позиції, але йому це не вдається.

“Пам’ятаємо, як біля Желобка на Луганщині на День державного прапора була атака на позиції 24-го батальйону. Вона не вдалася. Є і дрібніші спроби – виведення диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), що намагаються захопити наші передові позиції. Це трапляється мало не щодня, але кожен раз безуспішно”, – каже Наєв.

Командувач додав, що ДРГ активно діють на Маріупольському напрямку, на Донецькому – зі сторони Спартака, є спроби на Авдіївській промзоні, під Попасною, а також біля Кримського на Луганщині.

Як інформувала “Новинарня“, Наєв продемонстрував делегації США докази збройної агресії РФ на Донбасі

Читайте також:
Росія посилює свої війська біля кордону на Луганщині, – Наєв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна