Наєв продемонстрував делегації США докази збройної агресії РФ на Донбасі

 

У середу, 20 лютого, Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв зустрівся з делегацією Сполучених Штатів Америки на чолі з представником Комітету Сенату США з питань збройних сил та безпеки пані сенатором Джоні Ернст.

Зустріч відбулася в одному з базових таборів Об’єднаних сил, повідомляє прес-центр ООС.

Під час конструктивного діалогу Командувач об’єднаних сил ознайомив сенатора Джоні Ернст, Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович та групу американських офіцерів та помічників сенатора з поточною оперативною обстановкою в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв продемонстрував іноземним гостям докази нещодавніх випадків застосування російсько-окупаційними військами в Україні корегованих снарядів типу калібру 152 мм “Краснополь”, що є на озброєннілише російської армії.

Крім осколків російського снаряда був показаний неушкоджений БПЛА “Орлан” та інші зразки озброєння, боєприпасів та обмундирування російської армії.

Також Командувач об’єднаних сил представив делегації США відеофіксацію обстрілів населених пунктів Донецької та Луганської областей російськими окупаційними військами від початку цього року.

“Вчора в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано рекордну від початку поточного року кількість застосованих проти української армії росіянами засобів ураження. Протягом минулої доби на позиції наших військ ворог витратив 387 артилерійських снарядів та мін, заборонених Мінськими домовленостями. З них калібру 122 мм – 317 одиниць, калібру 120 мм – 37 одиниць”, –  наголосив Наєв.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів пані Джоні Ернст про заходи, які проводяться Об’єднаними силами для розвитку Донецької та Луганської областей, а також поінформував про перебіг заходів цивільно-військового співробітництва.

Читайте також:
Наєв нагородив ПТУРистів із “Корсарами” на Донецькому напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна