Операцію Об’єднаних сил замість Наєва очолив Сирський

 

Сьогодні, 6 травня, верховний головнокомандувач Петро Порошенко на зібранні в Авдіївці Донецької області призначив нового командувача Об’єднаних сил. Ним став генерал-лейтенант Олександр Сирський, який раніше вже очолював сили АТО на Донбасі.

Про підписання відповідних Указів оголосив Петро Порошенко в понеділок, 6 травня, під час робочої поїздки до Донецької області.

Петро Порошенко сказав, що особовий склад під керівництвом Сергія Наєва виконав поставлені ним як Президентом завдання «на успішно».

«Дякую, Сергію Івановичу, Вам особисто та всім військовослужбовцям, які беруть участь в операції Об’єднаних сил, за мужність, рішучість і стійкість, які були виявлені при наданні відсічі російським окупантам», – сказав Глава держави.

Президент повідомив, що зазначене рішення було ухвалено за пропозицією Міністра оборони Степана Полторака та Начальника генерального штабу Збройних Сил, Головнокомандувача ЗСУ Віктора Муженка.

«Я прийняв рішення підтримати пропозицію Міністерства оборони і призначити на посаду Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сирського Олександра Станіславовича», – сказав він та, що Сирський успішно пройшов усі командні посади: від командира взводу до заступника Начальника генерального штабу – посада, яку він займав до призначення.

“Наказую вам вміло застосувати весь ваш досвід в ім’я Української держави, українського народу і в координації з керівництвом держави забезпечити звільнення української землі і відновлення українського суверенітету над окупованими територіями”, – сказав Глава держави, звертаючись до новопризначеного керівника ООС.

Відомо, що на початку 2015 року Сирський обіймав посаду начальника штабу – першого заступника керівника Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
Указом президента України №541 від 5 грудня 2016 року Сирському Олександру Станіславовичу, який на той момент був на посаді начальника Об’єднаного оперативного штабу Збройних сил України, було присвоєно звання генерал-лейтенанта. Цим же указом звання генерал-лейтенанта присвоєно Сергію Наєву.
У 2017 році Сирський був керівником Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
У лютому 2015-го він брав участь у боях за Дебальцеве, Вуглегірськ, Логвинове; забезпечував вихід українських військ із Дебальцевого.

У нього є син Олександр та дружина Тамара, яка має будинок у Київській області на 159,2 кв. м та 2 га землі теж на Київщині.
У декларації генерала за 2018 рік –  річна зарплата – 632 тис. 157 грн., автомобіль Renault Megane, квартира в Києві площею 105,6 кв. м.
Також генерал задекларував 6350 грн соціальної допомоги учасникам АТО та подарунок у негрошовій формі від Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ на суму теж 6 тис. 350 грн.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 березня 2018 року, після набуття чинності закону про деокупацію Донбасу, президент Петро Порошенко заявив про зміну формату АТО та призначив командувачем Об’єднаних сил Сергія Наєва.

Кандидатуру КОС, відповідно до закону, мав визначити Генштаб, який надалі здійснюватиме лише загальне керівництво ООС. Двома кандидатами, поданими на затвердження президенту, називали генерал-лейтенантів Михайла Забродського (чинний командувач сил АТО в Донецькій і Луганській областях) та Сергія Наєва.
7 березня начальник Генштабу – головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко представив керівникам структурних підрозділів ГШ Наєва Сергія Івановича як новопризначеного заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України.
До цього генерал-лейтенант  Наєв проходив службу на посаді начальника штабу — першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ. У 2015-2017 роках командував оперативним командуванням “Схід”, раніше – начальник штабу ОК “Південь” ЗСУ.

Михайло Забродський був командувачем сил Антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях протягом шести місяців – призначили його в листопаді 2017 року.

До Забродського командувачем сил АТО був генерал-лейтенант, перший заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександр Локота.

Як інформувала “Новинарня“, в Авдіївці Порошенко присвоїв почесні найменування 57-й, 58-й і 26-й бригадам ЗСУ.

Читайте також:
Порошенко на Донеччині вшанував оборонців 10-го блокпосту. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна