Порошенко на Донеччині вшанував оборонців 10-го блокпосту. ФОТО

 

Під час робочої поїздки до Донецької області Президент України Петро Порошенко відвідав місце бою за 10-й блокпост та вшанував пам’ять українських воїнів, які загинули обороняючи його.

Про це в середу, 6 травня, інформує прес-служба Міноборони.

На цьому місці семеро військових загинули в боях проти російських агресорів в липні 2014 року.

“Глава держави поклав квіти до пам’ятника загиблим оборонцям блокпосту № 10. Бій за 10-й блокпост був першим боєм, в якому противник використав важку бронетехніку для «лобової» атаки, а також кулемети та снайперів”, – йдеться у повідомленні оборонного відомства.

Нагадаємо, що 10-й блокпост був виставлений силами АТО наприкінці червня 2014 року майже в тилу російсько-окупаційних військ між селами Перша Новоселівка та Уманське Ясиноватського району Донецької області. Блокпост був виставлений з метою перерізати комунікацію угруповання ДНР, збільшити присутність українських військ на Донбасі та відтягнути від Слов’янська танки противника.

Порошенко на Донеччині, 10-ий блокпост 1 Порошенко на Донеччині, 10-ий блокпост 2 Порошенко на Донеччині, 10-ий блокпост 3
<
>

4 липня 2014 року біля села Новоселівка відбувся танковий бій в якому загинуло 7 військовослужбовців 93-ї окремої механізованої бригади. 10-й блокпост протримався 2 доби.

Як інформувала “Новинарня“, у шпиталі Дніпра помер морпіх Іван Сакаль зі 137-го батальйону.

Читайте також:
“Проходь, б***, АТОшник”: у Дніпрі маршрутник образив бійця 93-ї бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна