У США російську шпигунку Бутіну засудили до 1,5 року в’язниці

 

Суд у Вашингтоні засудив росіянку Марію Бутіну до 18 місяців ув’язнення за шпигунство на користь Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Бутіна визнала себе винною у спробі проникнути до політичних кіл Республіканської партії, зокрема через Національну стрілецьку асоціацію з метою лобіювання російських інтересів.

Суддя окружного суду США заявила, що ці 18 місяців будуть включати приблизно 9 місяців, протягом яких Бутіна вже перебувала у в’язниці з моменту її арешту. Вона також погодилася депортувати Бутіну назад до Росії після того, як вона закінчить свій термін.

Адвокати Бутіної попросили суддю призначити покарання у вигляді відбутого терміну, а служба пробації запропонувала вирок строком на 12 місяців і один день.

Як повідомляла “Новинарня“, затримана у липні  2018 року за незаконну діяльність із просування інтересів Росії у США Марія Бутіна раніше активно виступала на підтримку сепаратистів на Донбасі.

Бутіну затримали у Вашингтоні за обвинуваченням “у змові з метою роботи агентом Російської Федерації” без попередження влади США . Її звинувачували у спробах “розвивати зв’язки в США і проникати в організації, які мають вплив на американську політику”.

Згідно з обвинувальним висновком, з 2015 року і щонайменше до лютого 2017 року Бутіна працювала за розпорядженням високопоставленої офіційної особи російського уряду, яка раніше була депутатом парламенту РФ і потім стала високопоставленим представником в Центральному банку РФ. Ця російська особа перебуває під санкціями міністерства фінансів США.

Ім’я російської офіційної особи не називається, проте за даними соцмереж, може йтися про колишнього в.о. голови Ради Федерацій РФ, заступника голови Центробанку Росії Олександра Торшина, помічницею якого була Бутіна.

Читайте також:
Американо-російський телеведучий Володимир Познер був агентом КДБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна