Затримана в США агентка Росії Бутіна активно підтримувала окупацію Донбасу й Криму

 

Затримана за незаконну діяльність із просування інтересів Росії у США Марія Бутіна раніше активно виступала на підтримку сепаратистів на Донбасі.
Про це свідчать записи в її блозі у “Живому журналі”, а також відео на її каналі в Youtube, передає ТСН.

У червні 2014 року Бутіна була учасником мітингу на підтримку так званої “Новоросії”, який відбувався у Москві. У блозі вона закликала людей йти на мітинг і жертвувати гроші бойовикам.
Бутіна заявляла, що “росіяни України мають право на повстання”. Крім того, жінка писала, що якби в Росії було дозволено вільне носіння зброї, то російських найманців на Донбасі було б набагато більше.

На цьому ж мітингу Марія Бутіна була одним із промовців. У виступі вона виправдовувала анексію Криму і казала, що “Донбас іде тим самим шляхом”.
Бутіна закликала підтримати сепаратистів “добровольцями, гуманітарною допомогою, в інтернеті і всіма способами”. Водночас події на Донбасі вона назвала “громадянською війною”.

Також у блозі Марії Бутіної є багато записів, в яких вона пише про свої відвідини окупованого Криму. Зокрема, вона проводила збори прихильників вільного носіння зброї.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 липня, у Вашингтоні за обвинуваченням “у змові з метою роботи агентом Російської Федерації” без попередження влади США було затримано 29-річну росіянку Марію Бутіну. Її звинувачують у спробах “розвивати зв’язки в США і проникати в організації, які мають вплив на американську політику”.

Згідно з обвинувальним висновком, з 2015 року і щонайменше до лютого 2017 року Бутіна працювала за розпорядженням високопоставленої офіційної особи російського уряду, яка раніше була депутатом парламенту РФ і потім стала високопоставленим представником в Центральному банку РФ. Ця російська особа перебуває під санкціями міністерства фінансів США.
Ім’я російської офіційної особи не називається, проте за даними соцмереж, може йтися про колишнього в.о. голови Ради Федерацій РФ, заступника голови Центробанку Росії Олександра Торшина, помічницею якого була Бутіна.

Федеральний окружний суд Вашингтона відмовився відпускати Марію Бутіну під заставу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна