У Вашингтоні затримали росіянку з симпатіями до “ДНР”, яку підозрюють у шпигунстві

 

У Вашингтоні затримали 29-річну громадянку РФ Марію Бутіну, яку підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Про це повідомляється у заяві міністерства юстиції США, пише “Українська правда“.

“29-річна Марія Бутіна, громадянка Росії, яка проживає у Вашингтоні, була арештована 15 липня 2018 року у Вашингтоні, округ Колумбія, і вперше з’явилася в неділю перед суддею Деборою А. Робінсон в окружному суді округу Колумбія Її залишили під вартою до слухань 18 липня 2018 року “, – йдеться в заяві.

Згідно з обвинувальним висновком, з 2015 року і щонайменше до лютого 2017 року Бутіна працювала за розпорядженням високопоставленої офіційної особи російського уряду, яка раніше була депутатом парламенту РФ і потім стала високопоставленим представником в Центральному банку РФ. Ця російська особа перебуває під санкціями міністерства фінансів США в квітні 2018 року.

У США заявляють, що Бутіна за вказівками високопоставленого російського представника діяла як російський агент в США. Вона розвивала відносини з американцями та інфільтрованими організаціями, які мають вплив в американській політиці з метою просування інтересів Російської Федерації.

В матеріалах справи описані деякі її дії під час кількох візитів з Росії та коли вона переїхала жити в США за студентською візою.

У документах зазначається, що вона працювала без офіційного розкриття того факту, що виконує обов’язки агента російського уряду, як того вимагає закон.

“Звинувачення в кримінальних скаргах є лише твердженнями, і кожен підсудний вважається невинним, доки не буде доведено його вину”, – зауважують у мін’юсті США.

Максимальне покарання за відповідне правопорушення – 5 років ув’язнення.

Ім’я російської офіційної особи не називається, проте за даними соцмереж, може йтися про колишнього в.о. голови Ради Федерацій РФ, заступника голови Центробанку Росії Олександра Торшина, помічницею якого була Бутіна.

Користувачі соцмереж також знайшли в акаунтах Бутіної докази її симпатій до “ДНР”:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна