Американо-російський телеведучий Володимир Познер був агентом КДБ

 

Спецслужби США вважають, що відомий російський журналіст і пропагандист, 84-річний телеведучий Володимир Познер був агентом КДБ.

У розслідуванні ФБР щодо діяльності затриманої 15 липня ймовірної російської шпигунки Марії Бутіної він фігурує як “пропагандист, який працював у департаменті дезінформації КДБ”, та “часто виступав на західному телебаченні, пояснюючи позицію СРСР під час Холодної війни”.

Розслідування провів агент ФБР Кевін Хельсон і виклав його результати на 17 сторінках.

Читайте також:
У Вашингтоні затримали росіянку з симпатіями до “ДНР”, яку підозрюють у шпигунстві

Володимир Познер (рос. Владимир Владимирович Познер, ім’я при народженні — Владімір Жеральд Дмітрій Дюбуа-Перде Нібуайє) народився 1 квітня 1934 року в Парижі, Франція. Син комуніста – емігранта з Росії Володимира Познера, який був кадровим радянським розвідником (шпигуном).
Має громадянство РФ, США (з 2003 року) і Франції (з 2005 року).
Радянський та російський тележурналіст, телеведучий, що став відомий в СРСР 1985 року як ведучий міжнародних телемостів між Радянським Союзом і США.
Із 1961 року Познер працював у радянському Агентстві друку “Новини” (АПН), що тісно було пов’язане з КДБ, потім перейшов у Комітет з телебачення і радіомовлення (Держтелерадіо СРСР) як коментатор головної редакції радіомовлення на США та Великобританію в програмі “Голос Москви”.
У 1967 році вступив до КПРС.
До кінця 1985 року щодня вів свою радіопередачу англійською мовою. Американські радіослухачі могли чути його в ток-шоу Рея Бріма лос-анджелеської радіостанції KABC 790 AM, також він з’являвся в програмі Nightline на ABC-TV.
У 1991-1997 роках жив у США, був співведучим на каналі CNBC у програмі “Познер і Донах’ю”.
Нині веде авторську програму “Познер” на російському “Першому каналі”.
1999 року мерія Москви безоплатно (строком на 49 років із правом викупу) виділила Познеру земельну ділянку площею 0,2 га в центрі Москви під будівництво офісного центру.

Читайте також:
Отруєння Скрипаля вчинив агент КДБ Гордон, – британські ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна