У Золотому-5 від обстрілу бойовиків постраждала 11-річна дівчинка

 

У Золотому-5 дитина отримала поранення в результаті обстрілів з боку російських найманців.

Про це у вівторок, 23 квітня, інформує прес-центр ООС.

“У щоденному звіті СММ ОБСЄ, станом на 21 квітня поточного року команда Місії констатувала факт обстрілу: 20 квітня молода жінка 30 років розповіла членам патруля СММ, що 14 квітня, приблизно о 19:30, вона почула гучний вибух біля свого будинку № 9 на вулиці Лізи Чайкіної в н. п. Золоте-5 (Михайлівка), що на непідконтрольній урядові України території, після чого вона вбігла до будинку де у вітальні й забрала свою поранену 11-річну доньку в безпечне місце, з вуха якої текла кров“, – йдеться у повідомленні.

Мати дівчинки сказала, що вона особисто викликала швидку допомогу, яка доправила її поранену дитину до лікарні в н. п. Первомайськ, що на непідконтрольній урядові України території.

Після жінка розповіла, що 15 квітня її доньку доправили до лікарні в Луганську, де є необхідне обладнання для проведення комплексного обстеження. В свою чергу 15 квітня головний лікар Первомайської лікарні підтвердив інформацію про те, що 14 квітня до них з пораненням вуха доправили 11-річну дівчинку з Золотого-5 (Михайлівки). 16 квітня сусід, який проживає поверхом вище, також повідомив спостерігачам, що дійсно14 квітня дівчинка, яка проживає на першому поверсі, отримала поранення вуха в результаті цинічного обстрілу бойовиків.

“Неприпустимі дії незаконних збройних формувань Російської Федерації, які є агресивно настроєними, спеціально розташовують свої позиції поряд з житловими будинками, обстрілюють та тримають у страху і напрузі мирне населення, ховаючись за спинами дітей та літніх людей, намагаються дискредитувати Збройні Сили України, а таким чином прикривають свої злочини проти людства”, – інформує українська сторона СЦКК.

Позиції збройних формувань зафіксували на відстані 300 м від цього будинку.

При детальному вивчені відстані, профілю, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, напрямку з якого вівся обстріл, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань Російської Федерації, є очевидним підтвердженням непричетності підрозділів Об’єднаних сил до обстрілу житлових будинків мирних мешканців Золотого-5.

Як інформувала “Новинарня“, Сектор Гази обстріляв центр Ізраїлю. Серед поранених – дитина.

Читайте також:
На Донбасі окупанти обстріляли школу в Золотому-5

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна