На Донбасі окупанти обстріляли школу в Золотому-5

 

У населеному пункті Золоте-5 на тимчасово непідконтрольній Україні території місія ОБСЄ зафіксувала кульові пошкодження школи, спричинені вогнем зі стрілецької зброї з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС з посиланням на інформацію СММ ОБСЄ.

“За даними звіту СММ ОБСЄ від 12 березня 2019 року в населеному пункті Золоте-5, на непідконтрольній урядові території, команда СММ бачила пробоїни у віконних рамах із західного боку школи на вулиці Миру. Патруль ОБСЄ поінформував про те, що одна з пробоїн була на першому поверсі будівлі, дві – на другому та ще одна – на третьому. За оцінкою місії, пошкодження в школі, яку щодня відвідують діти, виникли нещодавно та були спричинені вогнем зі стрілецької зброї”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією директора навчального закладу, будівлю школи було обстріляно вночі 11 березня.

Як зазначається в повідомленні прес-служби, причетність до обстрілу підрозділів Збройних сил України виключається, адже характеристика форми рельєфу цієї місцевості на напрямку, вказаному у звіті, є закритим профілем та виключає будь-яку можливість ураження школи із застосуванням стрілецької зброї.

Окрім того, відстань від найближчих позицій Об’єднаних сил до пошкодженої школи становить понад 4,4 км, що є недосяжним для куль.

Читайте також:
МЗС направило місії ОБСЄ ноту щодо порушення окупантами “режиму тиші”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна