МЗС направило місії ОБСЄ ноту щодо порушення окупантами “режиму тиші”

 

Міністерство закордонних справ направило СММ ОБСЄ ноту, в якій навело факти порушення збройними формуваннями Росії режиму припинення вогню і попросило дати їм оцінку.

Про це заявила на брифінгу в середу, 13 березня, речниця МЗС Катерина Зеленко, повідомляє “Укрінформ”.

“9 березня Міністерство закордонних справ направило Спеціальній моніторинговій місії в Україну ноту, в якій було зафіксовано всі випадки порушення режиму припинення вогню, про який було домовлено Тристоронньою контактною групою на період з 29 грудня 2018 року до 7 березня 2019 року”, — сказала Зеленко.

Вона поінформувала, що українською стороною було зафіксовано 561 випадок порушення режиму припинення вогню, при цьому 251 раз застосовувалися заборонені Мінськими домовленостями озброєння.

Зеленко також акцентувала на тому, що збройні формування Росії на постійній основі здійснювали провокації та обстріли, внаслідок чого за період з 29 грудня до 7 березня загинуло 12 військовослужбовців і 105 зазнали поранень.

Окрім того, МЗС висловило занепокоєння, що збройні формування Росії здійснювали обстріли не тільки позицій Збройних сил України, а й об’єктів цивільної інфраструктури.

“Цією нотою Міністерство закордонних справ звернулося до СММ ОБСЄ з наполегливим проханням перевірити всі факти, які підтверджені фотодоказами, а також дати їм належну оцінку і довести цю інформацію до держав-учасниць Нормандського формату та країн-членів ОБСЄ”, — зазначила речниця МЗС.

Читайте також:
ООС: бойовики “ЛНР” порушили перемир’я мінометним обстрілом під Попасною

На Донбасі бойовики обстріляли піротехніків та працівників ремонтних бригад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна