Виконавець замаху на активіста Стерненка втік з України

 

Олександр Ісайкул, який у травні 2018 року вчинив замах на одеського активіста Сергія Стерненка, втік з України.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм у “Фейсбуці“.

“Олександр Ісайкул, який напав 24 травня 2018 року на Сергія Стерненка, покинув Україну близько місяця тому і не повернувся”, – написав він.

Найєм зазначив, що дуже сподівається, що за цю “втечу” відповідатиме конкретна посадова особа в правоохоронних органах, оскільки вони не вжили жодних заходів для того, щоб не допустити втечі людини, яка намагалася вбити громадського активіста.

Виконавець нападу і сам активіст Стерненко залишалися у статусі потерпілих. Поліція нікому не повідомляла про підозру та не обирадла запобіжний захід.

Юрист Найєм також нагадав , що Сергій Стерненко входить у так званий “список Гандзюк” – перелік жертв 55 нападів і вбивств громадських активістів в Україні з початку 2017 року.

“Зараз тонка межа між мовчазною згодою і співучастю нападів на активістів”, – зазначив Найєм, додавши, що слідство відверто саботує свою роботу з розслідування трьох нападів на Стерненка і залишає всіх безкарними.

Сергій Стерненко в своєму відеозверненні також підтвердив “втечу” Ісайкула. Він стверджує, що нападник втік з України приблизно місяць тому. Куди саме – невідомо.

Як інформувала “Новинарня“, на колишнього лідера “Правого сектору” Одещини Сергія Стерненка востаннє напали пізно ввечері 24 травня, коли він із дівчиною підходив до свого будинку на вулиці Фонтанська дорога. Активіст встиг застосувати свій ніж, поранивши обох нападників, один з яких невдовзі помер.

Перед тим з початку 2018 року на Стерненка нападали ще двічі. 7 лютого його побили биткою – тоді активіст заявляв, що напад організував мер міста Геннадій Труханов.
1 травня невідомий вистрілив у Стерненка ззаду з травматичної зброї. Нападником виявився 39-річний Абзал Баймукашев, який раніше вже відсидів чотири з половиною роки за розбійний напад і незаконне зберігання зброї.
В обох випадках на Стерненка також чатували біля його будинку.

Незважаючи на прохання Сергія, йому так і не надали охорону.

Читайте також:
Стерненко про напад на нього: Я обрав єдиний прийнятний варіант – не помирати

Стерненко викрив замовника нападу на нього, якого покриває поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна