Німеччина надасть 5,8 млн. євро на гуманітарні проекти на Донбасі

 

Федеральний уряд Німеччини надасть фінансову підтримку гуманітарним проектам Червоного Хреста в Україні в 2019 році на суму 5,8 млн. євро.

Про це повідомляє посольство Німеччини в Києві на сторінці у Facebook.

У 2019 році на гуманітарні проекти Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні урядом ФРН буде виділено 1,8 млн. євро, а протягом 2020-2021 років передбачено надати подальші 4 млн. євро, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сукупне фінансування Німеччиною проектів і заходів МКЧХ в Україні в 2016-2019 роках перевищує 30 млн. євро.

У посольстві додають, що Німеччина фінансово підтримує численні гуманітарні заходи в рамках проекту “МКЧХ — допомога, захист, профілактика і коопераційні зв’язки в Україні”.

Проекти охоплюють медичну допомогу, травматологічне лікування, підтримку закладів охорони здоров’я, профілактичні заходи, забезпечення населення продуктами харчування і гігієни, водопостачання, підготовку медичних кадрів, пошук зниклих безвісти, відвідування затриманих, інформаційні заходи про небезпеку мін та боєприпасів.

Читайте також:
Гуманітарну допомогу від Червоного Хреста бойовики перепаковують і видають від імені свого фонду, – Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.