Гуманітарну допомогу від Червоного Хреста бойовики перепаковують і видають від імені свого фонду, – Тимчук

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста направив гуманітарну допомогу в ОРДЛО, проте за наказом російської окупаційної “влади” частина цієї допомоги була перепакована і видана мешканцям тимчасово окупованих територій Донбасу як “доброчинність фонду “Рука допомоги” (Донецьк).

Основна мета цього фонду — допомога сім’ям загиблих бойовиків “ДНР”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” від 12 лютого, яке поширив його координатор, нардеп Дмитро Тимчук.

Нагадаємо, благодійний фонд “Рука допомоги” був створений рік тому в рамках підписаної ватажком “ДНР” Олександром Захарченком “Програми соціальної допомоги комісованих військовослужбовців і сімей загиблих військових ДНР”.

Фонд очолила одна з матерів знищеного під Дебальцевим в 2015 році бойовика.

Як зазначають в ІС, окупаційна “влада” “ЛДНР” отримала розпорядження заступника міністра економічного розвитку РФ Назарова (він також керує так званою “міжвідомчою комісією РФ щодо надання гуманітарної допомоги ЛДНР”) “підкоректувати” запит на фінансову та технічну допомогу з Росії на 2019 рік і радикально її скоротити.

За даними міністерства економічного розвитку РФ, в 2018 році російська “допомога” окупованим районам Донбасу за всіма напрямками склала понад 4 млрд. доларів США (близько 108 мільярдів гривень).

Читайте також:
Окупанти зігнали військових і техніку для зйомок фейкових новин, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна