Бойовики під Горлівкою обстріляли авто українського СЦКК

 

У неділю, 17 лютого, бойовики під Горлівкою обстріляли з СПГ авто української сторони Спільного центру контролю і координації.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив прес-центр ООС.

“…Під час переміщення спостережної групи «Світлодарськ» української сторони СЦКК для виконання завдання за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил, наближеному до лінії зіткнення в районі селища Травневе, з боку збройних формувань Російської Федерації та їхніх найманців під час руху здійснений обстріл автомобіля СЦКК зі станкового протитанкового гранатомета. Підступний обстріл вівся у напрямку Доломітне-Травневе”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що випущена бойовиками граната влучила в землю приблизно за метр від лівого борту автомобіля, на якому присутній логотип СЦКК (НМ – “наглядова місія”).

“Підступні і провокаційні дії російських найманців свідчать про те, що це було зроблено навмисно. Дивом вдалося уникнути пошкодження автомобіля і поранення людей, які знаходилися всередині”, – зазначили в українському штабі.

“Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до діяльності своїх спостережних груп. Подібними агресивними збройними нападами, окупанти намагаються залякати військовослужбовців УС СЦКК та примусити їх згорнути свою роботу щодо моніторингу і фіксації їхньої підступної діяльності на Донбасі”, – наголошено в заяві.

Нагадаємо, днями  в СЦКК показали наслідки обстрілу окупантами села Травневе.

Як інформувала “Новинарня“, представники Росії вийшли з СЦКК у грудні 2017 року. Відтоді Центр працює лише з українським представництвом.
На місця росіян на території ОРДЛО зайшли бойовики Донецька і Луганська, однак Україна не визнає їхніх повноважень.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” порушують умови відведення “градів” і танків. УС СЦКК заявляє про загрозу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна