Бойовики “ДНР” порушують умови відведення “градів” і танків. УС СЦКК заявляє про загрозу

 

Українська сторона СЦКК заявляє, що збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують грубо порушувати лінії відведення важкого озброєння, визначені Мінськими домовленостями.
Такий висновок українське представництво зробило на підставі звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 17листопада.

У зведенні йдеться про те, що напередодні, 16 листопада, команда Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксувала чотири одиниці ракетних систем залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 “Град” поблизу Новоамвросіївського (ОРДО).

Також, за даними повітряного спостереження СММ, станом на 14 листопада було виявлено 29 танків невстановленого типу біля Круглика і 18 одиниць причіпної артилерії поблизу Мирного (окупована територія Донеччини).

“Українська сторона СЦКК розцінює зосередження значної кількості бойової техніки терористичних формувань РФ за межами виділених місць зберігання як чергову спробу спровокувати активну протидію з боку підрозділів Об’єднаних сил та, як ознаку явної зацікавленості керівництва Російської Федерації у загостренні ситуації на лінії зіткнення”, – ідеться в заяві, оприлюдненій прес-центром ООС.

Читайте також:
ООС: зросла кількість важких обстрілів, знищено двох бойовиків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна