СММ ОБСЄ підтвердила, що на місця росіян в СЦКК зайшли бойовики

 

Місця офіцерів збройних сил Росії, відкликаних зі Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), зайняли контрольовані Росією бойовики.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, опублікованому 19 грудня на сайті ОБСЄ.

Зокрема, в Донецькій області СММ ОБСЄ підтвердила, що російські офіцери виїхали з п’яти офісів СЦКК.

“18 грудня СММ зателефонувала на чергові телефони у підконтрольній “ДНР” Олександрівці (за 20 км на південний захід від Донецька) та Ясинуватій, та дізналася, що з протилежного боку відповідали особи, які представилися як представники “міністерства з надзвичайних ситуацій [ДНР]”.
На черговий телефон у підконтрольному “ДНР” Дебальцевому (за 58 км на північний схід від Донецька) відповіла особа, яка представилася як член “ЛНР” у “контактній групі”, – йдеться у звіті.

Також відзначається, що перед реалізацією плану РФ щодо відкликання її представників із СЦКК спостерігачі СММ ОБСЄ були готові сприяти та спостерігати за перетином ними лінії зіткнення у контрольному пункті в’їзду-виїзду “Майорськ” (за 45 км на північний схід від Донецька).

“Представник Збройних сил України з СЦКК повідомив СММ, що в ЗСУ очікують прибуття двох автобусів з Харкова приблизно після 17:00. Коли СММ залишила цей регіон близько 17:10, жодного перетину кордону не відбулося. Однак, російська сторона повідомила СММ, що контингент збройних сил Російської Федерації в СЦКК не перетинав лінію зіткнення 18 грудня, оскільки, за їх словами, автобуси, які повинні були перевозити їх, не були доступними. Вони сказали СММ, що вони знову спробують перетнути лінію зіткнення 19 грудня”, – сказано у звіті.

Як відомо, у прес-центр штабу АТО вчора ввечері заявили, що КПВВ “Майорськ” закрили під час обстрілу бойовиками селища Новолуганське, тому виїзд росіян з СЦКК було відкладено з понеділка на вівторок.

Читайте також:
Пристрасті за СЦКК. Бойовики намагаються влізти на місце
в контактному центрі, звільнене росіянами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна