Наслідки обстрілу Новолуганського з “Граду”: вісім поранених, понад 40 пошкоджених будинків. ФОТО

 

За уточненими даними, внаслідок обстрілу бойовиками “ДНР” ввечері 18 грудня селища Новолуганське, де ворог застосував по мирних мешканцях реактивні системи залпового вогню “Град”, поранення отримали вісім мирних мешканців, пошкоджені 37 одноповерхових і двоповерхових будинків та 10 п’ятиповерхівок.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

Зокрема, снаряди влучили у школу, садочок та місцеву амбулаторію.

Половина населеного пункту знеструмлена через пошкодження ліній електропередач, частково пошкоджено й газогін, ідеться в повідомленні.

“Наразі в Новолуганському військові медики, військовослужбовці, рятувальники і поліцейські проводять ряд першочергових заходів з евакуації поранених та постраждалих мирних мешканців”, – зазначили у штабі АТО.

Зранку 19 грудня в населеному пункті буде розгорнуто гуманітарний штаб, розпочнуть роботу військові польові кухні, пункти обігріву.

Через високу ймовірність загрози для мирного населення від вибухів реактивних снарядів, що не розірвались, в місті та на його околицях із самого ранку працюватимуть групи розмінування.

Фоторепортаж із наслідками обстрілу:

обстріл смт Новолуганське 18.12.2017_9 обстріл смт Новолуганське 18.12.2017_8 обстріл смт Новолуганське 18.12.2017_7 обстріл смт Новолуганське 18.12.2017_6 обстріл смт Новолуганське 18.12.2017_5 обстріл смт Новолуганське 18.12.2017_4 обстріл смт Новолуганське 18.12.2017_3 обстріл смт Новолуганське 18.12.2017_2
<
>

Фото прес-центру штабу АТО

В іншому повідомленні на ФБ-сторінці прес-центру штабу АТО сказано, що в той час, як близько 17:00 бойовики обстрілювали з використанням РСЗВ населений пункт Новолуганське, паралельно мав розпочатися перехід лінії розмежування офіцерами російської сторони СЦКК через КПВВ “Майорськ”, який знаходиться неподалік району обстрілу.

“Військові злочинці ОРДЛО своїм зухвалим обстрілом поставили під загрозу життя не тільки мирних мешканців, але й своїх кремлівських прибічників”, – заявила українська сторона СЦКК.

Зважаючи на загрозливу ситуацію, яка склалася вздовж лінії розмежування, а також дотримуючись зобов’язань щодо забезпечення безпеки військовослужбовців ЗС РФ зі складу СЦКК, українська сторона СЦКК була вимушена припинити перехід через КПВВ та перенести його на наступний день.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна