В СЦКК показали наслідки обстрілу окупантами села Травневе на Донеччині

 

Українська сторона СЦКК повідомила про черговий факт обстрілів з боку окупантів мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування.

Так, 4 лютого 2019 року близько 15.20 найманці збройних формувань Російської Федерації з напрямку Гольмівський здійснили обстріл із застосуванням станкового протитанкового гранатомета (СПГ-9) селища Травневе в Бахмутському районі Донецької області, зазначено в повідомленні на ФБ-сторінці прес-центру ООС.

Наступного дня під час чергового відвідування даного населеного пункту патруль спостережної групи української сторони СЦКК отримав від військовослужбовців одного з підрозділів Об’єднаних сил повідомлення про факт влучання боєприпасу окупантів в земельну ділянку поряд з житловим будинком по вулиці Центральна, буд. 31.

Прибувши на місце обстрілу, спостережна група УС СЦКК зафіксувала вирву діаметром до двох метрів на відстані одного метра від житлової будівлі. Підтверджено – вирву спричинив постріл бойовиків з СПГ-9.
На щастя, під час обстрілу окупантів 82-річна господарка вдома не знаходилася. Жінка перебуває в лікарні.

Травневе обстріл _1 Травневе обстріл _3 Травневе обстріл _2
<
>

“Українська сторона СЦКК засуджує цинічні дії російсько-терористичних військ, які не тільки створюють побутові труднощі, виводячи з ладу системи електро-газо-водопостачання, але й ставлять під загрозу життя і здоров’я цивільного населення.
Такі дії окупаційної адміністрації свідчать про небажання дотримуватися режиму припинення вогню під час перемир’я, що свідчить про зацікавленість бойовиків у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей”, – заявили в Центрі.

Читайте також:
Звільнені Травневе й Гладосове на Донеччині отримали всі борги з українських пенсій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна