Обстріл із ПТРК в Катеринівці: загинув Віталій Губенко “Батюшка” з 25 омпб

 

Стало відоме ім’я воїна, який загинув 25 січня внаслідок обстрілу вантажівки ЗСУ в селі Катеринівка на Луганщині.

Це 53-річний Віталій Губенко – прапорщик, стрілець 25-го окремого мотопіхотного батальйону “Київська Русь” 54 омбр.

Як повідомляє “Обозрєватєль“, свого часу Віталій закінчив духовну семінарію, богословські курси в Києві. За що й отримав позивний “Батюшка”.

У своєму підрозділі, де Віталій Анатолійович служив за контрактом, він виконував обов’язки капелана, хоча офіційно таку посаду не обіймав.

“Для бійців він робив усе, що повинен капелан, що повинен справжній священик. Дуже смiлива, чесна і справедлива людина. Також вiн допомагав усім знедоленим, купував їм продукти, давав гроші… Дуже гірка втрата”, – розповідають про Батюшку в підрозділі.

За даними “Новинарні“, Віталій Губенко народився 16 лютого 1965 року.

Згідно з дописами його односельців у “Фейсбуці”, мешкав у селі Софіївська Борщагівка під Києвом.

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 25 січня в селі Катеринівка, що на Луганському напрямку (Попаснянський район), російсько-окупаційні війська підступно обстріляли з ПТРК автомобіль 54-ї механізованої бригади ЗСУ, внаслідок чого один військовослужбовець загинув і четверо дістали поранення.

За даними ТСН, ракета влучила у вантажівку просто на вулиці села, яке українська армія взяла під контроль торік.

Нагадаємо, так само протитанкова керована ракета влучила 16 січня у машину українських військових біля села Троїцьке, в тому ж Попаснянському районі на Луганщині, тоді були поранені десять військових  72 омбр ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році біля Катеринівки від такого ж обстрілу загинула медик 10-ї бригади Сабіна Галицька.

Загиблий 25 січня Віталій Губенко – третя бойова втрата Об’єднаних сил цього року.

Читайте також:
“Найтихіший” місяць війни: сім загиблих грудня. ОБЛИЧЧЯ, ТАЙМЛАЙН

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна