На Луганщині знову підбили з ПТРК авто ЗСУ, є загиблий і поранені

доповнено

У п’ятницю, 25 січня, бойовики російсько-окупаційних військ на Луганщині обстріляли автомобіль Збройних сил України, внаслідок чого загинув один військовослужбовець, четверо дістали поранення.

Як передає “Новинарня“, про це речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк повідомив на денному брифінгу.

“Сьогодні вранці в районі населеного пункту Катеринівка, що на Луганському напрямку, російсько-окупаційні війська підступно обстріляли з ПТРК автомобіль українських захисників, внаслідок чого один військовослужбовець загинув, четверо дістали поранення“, – сказав полковник Гуцуляк.

За його словами, у відповідь українські військові застосували чергові вогневі засоби, завдавши противнику втрат.

ДОПОВНЕНО. “Вогнем у відповідь було знищено двох та поранено одного окупанта“, – додав на брифінгу представник прес-центру Об’єднаних сил Олексій Жуганов.

За даними ТСН, постраждали військові 54-ї механізованої бригади ЗСУ.

Стан поранених стабільний, їх евакуювали до шпиталю.

Ракета влучила у вантажівку просто на вулиці села, яке українська армія взяла під контроль торік.

Нагадаємо, так само протитанкова керована ракета влучила 16 січня у машину українських військових біля села Троїцьке, в тому ж Попаснянському районі на Луганщині, тоді були поранені десять військових  72 омбр ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році біля Катеринівки від такого ж обстрілу загинула медик 10-ї бригади Сабіна Галицька.

Загиблий 25 січня – третя бойова втрата ООС за місяць.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна