На Луганщині бойовики підбили вантажівку ЗСУ, десять поранених. ДОПОВНЕНО

оновлено

Уранці 16 січня на Луганщині, неподалік від села Троїцьке Попаснянського району, бойовики обстріляли вантажівку з військовими ЗСУ, десятеро бійців отримали поранення й бойові травмування.

Про це повідомив керівник Попаснянської військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун телеканалу “UA: Донбас”.

“Дев’ятеро військовослужбовців надійшли до Попаснянської районної лікарні. Їм надається допомога. Дев’ять осіб, шестеро з них важкопоранені”, – додав Шакун.

ОНОВЛЕНО. На спеціальному брифінгу надвечір командир 72 омбр Руслан Татусь підтвердив факт обстрілу військового автомобіля бригади на східній околиці населеного пункту Троїцьке з боку бойовиків “ЛНР”.

За його словами, в рамках тилового забезпечення вантажівка “Урал-4329” підвозила продукти й воду на взводно-опорний пункт. Обстріл було здійснено із ПТРК (протитанковий ракетний комплекс) із напрямку села Калинове в той час, коли машину розвантажували.

Унаслдіок обстрілу автомобіль було пошкоджено, зазнали поранень п’ять військовослужбовців, ще п’ять отримали бойові травмування – акубаротравми.

За словами полковника Татуся, двоє бійців у важкому стані, троє – зазнали травм середньої тяжкості.

Всім пораненим надана кваліфікована медична допомога в лікувальному закладі.

Комбриг підкреслив, що бойовики грубо порушили режим припинення вогню – “новорічно-різдвяне перемир’я”, оголошене з 29 грудня.

Читайте про події на фронті 15 січня:
Доба ООС: п’ять обстрілів, чотирьох ворогів знищено, трьох — поранено

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна