“Кіборги” на з’їзді Тимошенко – це їхній вибір, відповідальність і паралелі з УНР

 

Роман Кулик
громадський активіст, працівник УІНП, демобілізований, служив на посаді заступника командира батальйону по роботі з особовим складом 55 оабр ЗСУ, лейтенант запасу

(FB)

З приводу “кіборгів” на з’їзді Тимошенко – це їхній вибір, їхнє право демонструвати лояльність до одного з кандидатів.

Суб’єктивно – неприємно, що їх туди затягнули, але якось критикувати – немає ні бажання, ні часу. І усім би радив без фанатизму. За цей рік такого добра буде ще вагон.

Це їхній вибір, їм же розбиратись із наслідками й тримати відповідь – у першу чергу перед тими своїми побратимами всередині ветеранської організації, які взагалі були не в курсі такого повороту, та інших “кіборгів”. І наче активний процес реакції уже пішов, причому з обох груп. Там обговорення будуть бурхливіші, ніж у ФБ.

Інше питання, якщо на сцену вивели кілька реальних “кіборгів”, а решта – просто масовка, то організатори процесу заслуговують на пачку срачів. Як і автор цього фейлового [порівняння -] “єдиний політичний кіборг України” щодо Тимошенко. Це п***, який на голову не налазить. І якось нецікаво, чи це була імпровізація, чи прописана теза. Не можна у такий спосіб заляпувати багном символи, до яких у країні досі величезний пієтет.

…Через сторіччя Соборності в голову лізуть всі ці паралелі: ніби для когось велике відкриття, що серед вояків Армії УНР була величезна кількість прихильників соціалістичних ідей. Тоді були такі часи, я їх не звинувачую. Але наслідки добре відомі. Так і тут, ліва патерналістсько-популістична риторика має величезну популярність у суспільстві, тож нічому дивуватись, що і серед “кіборгів” є симпатики Тимошенко.

Але ж як так швидко і легко можна було забути [заклик] “жоден танк не повинен виїхати з казарми..” Тимошенко на початку війни.

Читайте також:
Тимошенко назвала “злочином” розсекречення стенограми РНБО з компроматом на неї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна