Вибори-2019: Бойко став 13-м кандидатом, Вілкул подав документи

 

Народний депутат України Юрій Бойко зареєстрований 13-м кандидатом у президенти України.

Як передає “Інтерфакс-Україна“, відповідне рішення ухвалено на засіданні Центральної виборчої комісії у вівторок, 22 січня.

Донедавна Юрій Бойко був співголовою фракції “Опозиційний блок” у Верховній Раді, однак його виключили за входження до об’єднання за участю Віктора Медведчука та Вадима Рабіновича “Опозиційна платформа – За життя”.
Бойка називають ставлеником енергетичної групи Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна. За часів прем’єра і президента Януковича він був міністром енергетики та вугільної промисловості України (2006-2007, 2010-2012), віце-прем’єр-міністром (2012-2014), України. У 2002-2005 рр. очолював “Нафтогаз України”. Герой України (2004). Відомий за корупційною справою про “вишки Бойка”.
На виборах президента 2014 року Бойко набрав лише 0,19% голосів (14-те місце).

Після виключення Бойка з партії “Опозиційний блок” звинувачує його у співпраці з владою та називає “єдиним справжнім кандидатом у президенти” нардепа Олександра Вілкула.

Цього ж дня, 22 січня, Вілкул подав документи на реєстрацію в ЦВК.

Крім того, документи у Центрвиборчком приніс також висунутий від Соціалістичної партії України Ілля Кива.

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Як інформувала “Новинарня“, у листопаді 2018 року Юрій Бойко на російському ТБ вів ганебний діалог із ватажком “ДНР” Денисом Пушиліним.

Читайте також:
СПУ висунула в президенти скандального Іллю Киву

Лотерея “1 із 36”. В Україні офіційно стартувала виборча кампанія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна