СПУ висунула в президенти скандального Іллю Киву

 

Соціалістична партія України висунула свого голову Іллю Киву кандидатом у президенти на виборах 2019 року.

Відповідне рішення 20 січня ухвалили делегати з’їзду СПУ, що відбувся у Києві.

Як заявив Кива під час виступу, “це важливий крок – ми повертаємося у велику політику після десяти років перебування у забутті”.

Ілля Кива – скандальний політик, близький до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, був радником міністра внутрішніх справ.
У 2014-2015 роках – командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Полтавщина”, надалі працював головою департаменту протидії наркозлочинності в поліції, брав участь в акціях протидії антикорупційним активістам тощо. У липні 2017 року очолив Соціалістичну партію Україну, багаторічним головою якої свого часу був Олександр Мороз. На Херсонщині ставлеником Киви в осередку СПУ є неприхований проросійський діяч Кирило Стремоусов.
У грудні 2018 року голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що ліквідував охоронну структуру “Безпека життя”, пов’язану з Іллею Кивою.

За словами Киви, участь у виборах президента – “перший етап,  який СПУ тепер ставить перед собою”. “Другий етап – парламентські вибори, ми маємо представляти інтереси народу в парламенті. Третій етап – повернення до Соцінтерну та відновлення позицій у Європейській соціалістичній партії”.

“Європейська родина чекає на нас… Перше, що ми маємо брати у Європи – не марші ЛГБТ-спільнот, а соціальну захищенність”, заявив Кива, який позиціонує себе як “сильну руку”.

Читайте також:
Ківа вже не голова СПУ: його виключили з партії зі скандалом

ЦВК зареєструвала Богомолець та Балашова кандидатами у президенти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.