У Херсоні прес-конференція одеських активістів завершилася стріляниною

 

У херсонському прес-клубі “Новий день” у п’ятницю, 18 січня, трапилася бійка зі стріляниною.

Інцидент стався близько 11:00 ранку, повідомляє місцеве видання “Херсон Дейлі”.

У малому залі міськради Херсона була запланована прес-конференція одеських активістів щодо “незаконних дій керівництва і працівників “Укртрансбезпеки” і управління транспорту і зв’язку Херсона”.

Прес-конференція не відбулася через повідомлення про мінування, на час перевірки будівлю евакуювали.

Організатори та спікери спробували все ж виступити в прес-клубі “Новий день”.

За даними ЗМІ, в приміщенні розпочався конфлікт із застосуванням газового балончика і зброї, попередньо — травматичної.

“Сьогодні стріляли у приміщенні прес-центру херсонського медіа в присутності багатьох журналістів. Поліція не каже, хто точно стріляв, але це була група осіб на чолі з проросійським активістом Кирилом Стремоусововим”, — пише журналістка Мар’яна П’єцух.

На думку місцевого журналіста Сергія Нікітенка, “Стремоусова сьогодні найняли губернатор Херсонщини Андрій Гордєєв і начальник херсонської “Укртрансбезпеки” Ігор Пастух“.

“Не знаю, чому ви так обурювалися, коли народний депутат Борислав Береза назвав події на Херсонщині “капець”, це він ще м’яко висловився”, — пише журналіст на своїй сторінці у Facebook.

“Стремоусов — соратник Іллі Киви, а значить і міністра МВС Арсена Авакова.  Стремоусов — представник “русского мира”, який бігав по Херсону з російським прапором та організовував “русские пробежки”. Минулого року він здійснив напад на конвой СБУ, намагаючись відбити “депутата” окупаційного органу влади в Криму, учасника протиправної діяльності так званої “самооборони Криму”, члена “Єдиної Росії”, — йдеться у дописі на сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк?” у Facebook.

Поліція не бачить, а, скоріше, не хоче бачити небезпеки в діях Стремоусова та не заводить проти нього кримінальних справ. Навіть після того, як люди Стремоусова увірвались до міської ради Херсона та намагались провести там так звану “сесію”, зняти міського голову та призначити “народного мера”, — наголошують активісти.

“Сьогодні Кирило Стремоусов відкрито стріляв по людях і поліція знову нічого не бачить. Нічого не може вдіяти також СБУ. Тому що сепаратистів Авакова чіпати не можна. Ніхто вже не надає місцевим новинам великого значення і тому, коли Стремоусов заведе в Херсон “зелених чоловічків” буде вже надто пізно”, — мовиться у тексті.

Регіональне управління поліції підтвердило факт стрілянини.

Зараз на місці події проходять слідчі дії.

Учасників конфлікту доправили в управління поліції.

За попередніми даними, загиблих і постраждалих у результаті стрілянини немає, приміщенням прес-клубу завдано шкоди — розбите скло.

Читайте також:
Сутички й суди в Херсоні: як арештовували кримського “єдинороса” Осьмініна. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна