Бойовики припинили танкові обстріли українських позицій після появи у ЗСУ “Джавелінів”

 

Отримання Збройними силами України (ЗСУ) американських протитанкових ракетних комплексів “Джавелін” (Javelin) допомогло припинити обстріли з російських танків по українських позиціях на Донбасі.

Про це в середу, 16 січня, заявив президент України Петро Порошенко під час відвідування Бориспільського академічного ліцею в Київській області, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Що сталося після того, як ми отримали “Джавеліни”? Усе дуже просто – росіяни, російські танкісти відмовлялися сідати в танки і виїжджати на лінію зіткнення. І, за статистикою, ми більше не маємо танкових обстрілів. І це зберегло, факт отримання “Джавелінів”, життя сотням українських воїнів, сотням українських героїв – ось що це означає”, – сказав Порошенко.

Додамо, що в останніх зведеннях прес-центру операції Об’єднаних сил і справді відсутня інформація про танкові обстріли українських військових з боку бойовиків.

Однак, згідно з цими зведеннями, бойовики продовжують обстрілювати українських військових на Донбасі зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів.

Нагадаємо, у березні 2018 року Державний департамент США схвалив продаж Україні 37 ПТРК Javelin та 210 ракет до них на 47 млн доларів.

За даними української сторони, постачання американських ПТРК забезпечено на умовах, що оборонне озброєння не використовуватиметься на лінії зіткнення в зоні бойових дій на Донбасі.

Читайте також:
Волкер пояснив, навіщо США поставили Україні “Джавеліни”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна