“Джавелінів” на озброєнні ООС немає, – Наєв

 

Протитанкові установки Javelin, поставлені Україні зі США, наразі не перебувають на озброєнні Об’єднаних сил на Сході.

Як інформує “Новинарня“, про це на брифінгу в Краматорську в середу, 2 травня, сказав командувач ООС Сергій Наєв.

“Я не є керівником Збройних сил України, я є лише командувачем Об’єднаних сил, тому використовую лише ті сили та засоби, які є в моєму підпорядкуванні. На даний момент в моєму підпорядкуванні протитанкові засоби Javelin не перебувають”, — зазначив Наєв на прес-конференції, яку транслювали інформаційні телеканали.

Разом з тим, він додав, що Збройні сили України почали підготовку протитанкових розрахунків ще до отримання американських ПТРК – коли Наєв був заступником командувача Сухопутних сил.

 

Читайте також:
Муженко віддав розпорядження готуватися до прийому “Джавелінів”

Як інформувала “Новинарня“, 23 грудня представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні летальне оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію РФ. Вона наголосила, що допомога Україні має винятково оборонний характер.
Того ж дня телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепі повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.

30 квітня поставку “Джвелінів” в Україну підтвердили Держдеп США і президент Петро Порошенко.

Міністр оборони Степан Полторак зазначив, що робота з комплексами почнеться 2 травня.

Читайте також:
США не дозволять Україні відправляти надані “Джавеліни” в зону АТО,
щоб не дісталися бойовикам, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна