Муженко вже віддав розпорядження готуватися до прийому “Джавелінів”

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко переконаний, що американські протитанкові системи Javelin можуть надійти на озброєння армії України впродовж двох-шести місяців.

Про це він сказав у коментарі УНІАН у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, де бере участь у засіданні військового комітету на рівні начальників генеральних штабів країн-членів Альянсу.

Говорячи про терміни, коли протитанкові комплекси зі США можуть бути передані Україні, генерал армії Муженко зазначив, що на цю тему він спілкувався зі своїми колегами з інших країн. “Вони називають різні терміни – від двох до п’яти-шести місяців”, – сказав начальник Генштабу ЗСУ.

При цьому Віктор Муженко заявляє, що “Джавеліни” не потраплять до рук сепаратистів.

“Для того, щоб отримати таку зброю, нам необхідно мати відповідно підготовлені місця для її зберігання, адже до цього є вимоги. Всі ці питання опрацьовані, у нас вже такі місця визначені, триває їхня підготовка і проблем щодо об’єктів, де буде зберігатися така зброя, у нас не буде. Ніхто не збирається передавати, віддавати або навіть, скажімо так, залишати в бою”, – підкреслив НГШ.

“Це зброя, яка надходить на озброєння української армії для підвищення спроможностей ЗСУ як елемент стримування у протистоянні з Російською Федерацією”, – додав він.

Окремо Віктор Муженко заявив, що вже дав розпорядження готуватися до прийняття на озброєння американських ПТРК.

“Мною віддані розпорядження щодо опрацювання заходів підготовки до експлуатації і прийняття на озброєння Збройних сил американських протитанкових ракетних комплексів Javelin”, – написав Муженко у “Фейсбуці” 17 січня.

Як інформувала “Новинарня“, 23 грудня представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні летальне оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію РФ. Вона наголосила, що допомога Україні має винятково оборонний характер.
Того ж дня телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепі повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.

Читайте також:
США не дозволять Україні відправляти надані “Джавеліни” в зону АТО,
щоб не дісталися бойовикам, – ЗМІ

Бойовики і росіяни вже готуються до протидії українським “Джавелінам”, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна