Бойовики і росіяни вже готуються до протидії українським “Джавелінам”, – “ІС”

 

Російське окупаційне командування вживає термінових заходів у зв’язку з можливими поставками Україні зі США протитанкових ракетних комплексів “Джавелін”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” від 10 січня.

“Зокрема, одночасно в «1 АК ДНР» і «2 АК ЛНР» віддані розпорядження про проведення робіт по установці на наявну бронетехніку додаткових засобів пасивного та активного захисту, командирам частин і підрозділів віддано вказівки щодо пошуку «більш ефективних способів захисту бронетехніки».
Також керівництвом міноборони РФ поставлено завдання науково-дослідним інститутам МО РФ в найкоротші терміни провести розробку пристроїв для захисту бронетехніки від боєприпасів з тепловим наведенням (ІКГСН), установку і серійне виробництво яких буде можливо налагодити силами штатних інженерно-технічних частин і підрозділів 1-го й 2-го армійських корпусів”, – сказано в повідомленні.

 

У зведенні також зазначено, що командування російських окупаційних військ зажадало від командування підлеглих “бригад і полків” [ОРДЛО] вжити заходів щодо підвищення скритності та маскування озброєнь і військової техніки у зв’язку зі зростаючою інтенсивністю розвідувальних польотів над Донбасом американських БПЛА RQ-4A Global Hawk.

“Звертає на себе увагу той факт, що командування «1 АК ДНР» пообіцяло заздалегідь попереджати командирів частин про польоти американських БПЛА (нібито подібну інформацію буде надавати генштаб ЗС РФ, яким чином вона буде отримана – не уточнюється)”, – зазначили в “ІС”.

Читайте також:
США не дозволять Україні відправляти надані “Джавеліни”
в зону АТО, щоб не дісталися бойовикам, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна