Волкер пояснив, навіщо США поставили Україні “Джавеліни”

 

Сполучені Штати надали Україні летальну зброю з метою стримування зовнішньої агресії Росії, а не для її провокування, усупереч твердженням противників такого рішення.
Про це 7 травня у Вашингтоні під час участі в заході Центру стратегічних та міжнародних досліджень “Чотири роки санкцій і зовнішня політика Росії” заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань переговорів по Україні Курт Волкер.

“Тут не стоїть питання про те, чи треба зміцнювати Україну з метою наступу на Росію або провокувати Росію. Жоден із цих підходів не є раціональним поглядом на ситуацію”, — заявив Волкер у “Твіттері”, передає УНН.

Натомість, зазначив спецпредставник США, доречним було б створення більшого потенціалу для підвищення ціни для дій Росії, “якщо вона захоче розширити контроль над українською територією”.

Відтак Волкер підкреслив, що “стримування Росії від подальшої агресії” – це те, чого хотіли би добитися Сполучені Штати та їх союзники.

За його словами, позиція США в українському питанні покликана урівноважити ситуацію – адже “Росія зосередила набагато більші сили на сході України і навколо, ніж Україна має чи матиме будь-коли”.

Як інформувала “Новинарня“, 30 квітня стало відомо про поставку в Україну американських протитанкових комплексів “Джавелін”.

Читайте також:
Полторак назвав дату початку роботи ЗСУ із “Джавелінами”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна