Державний департамент США узгодив продаж Україні “Джавелінів”

 

Державний департамент США узгодив продаж Україні протитанкових ракет “Джавелін” та відповідних переносних пускових комлексів загальною вартістю у 47 мільйонів доларів.
Відповідну інформацію передано до Конгресу, який ще має погодити продаж.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у заяві на сайті Агенції з питань співпраці у царині оборони та безпеки (Defense Security Cooperation Agency).

“Уряд України запросив придбати 210 ракет “Джавелін” та 37 командно-пускових установок (включно з двома командно-пусковими установками, які будуть використовуватись, як запчастини). До пакету також входить підготовка до використання техніки; технічна допомога з боку уряду США та військового підрядника, транспортування, навчання та інші пов’язані логістичні елементи та програмна підтримка. Загальна оціночна вартість не буде перевищувати 47 мільйонів доларів”, – відзначає заява на сайті Агенції з питань співпраці у царині оборони та безпеки (Defense Security Cooperation Agency).

Заява також відзначає, що саме повідомлення про рішення щодо продажу вимагається законом і не означає, що продаж вже відбувся.

“Цей запропонований продаж стане внеском у закордонну політику та національну безпеку США, бо сприятиме покращенню безпеки України. Системи “Джавелін” допоможуть Україні розбудувати довготермінову обороноздатність захищати свій суверенітет та територіальну цілістність з метою досягнути відповідності вимогам національної оборони. Україна не матиме жодних проблем із інтеграцією цих систем до своїх збройних сил”, – йдеться у повідомленні.

 Читайте також:
Муженко вже віддав розпорядження готуватися до прийому “Джавелінів”

Як інформувала “Новинарня“, 23 грудня представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні летальне оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію РФ. Вона наголосила, що допомога Україні має винятково оборонний характер.
Того ж дня телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепі повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна