Головного підозрюваного в організації вбивства “Сармата” залишили під вартою

 

Запорізький апеляційний суд залишив без задоволення апеляційні скарги головного підозрюваного в організації вбивства бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія “Сармата” Олешка Михайла Сігіди.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Таким чином, Сігіда залишиться під вартою до 20 січня. Рішення суду набуло чинності з моменту його оголошення і не підлягає касації.

Адвокати Михайла Сігіди клопотали про зміну йому запобіжного заходу з тримання під вартою на м’якший: домашній арешт або звільнення з-під варти.

Натомість сторона обвинувачення заперечувала проти цього, заявляючи про можливі ризики для розслідування.

У суді прокурор Антон Купенко зазначив: слідство встановило, що в день вбивства Олешка з готелю було видалено записи відеоспостереження за три дні – саме за той час, упродовж якого там проживали підозрювані.

“Органом досудового розслідування встановлено, що через півгодини після скоєння вбивства Олешка з готелю “Євро” невідомими особами було видалено три дні запису. А це саме три дні запису, коли підозрювані мешкали у вказаному готелі під час підготовки злочину відносно Олешка…. Невідомо, за чиєю вказівкою це зроблено. Але є ризик знищення доказів у справі”, – заявив він.

Крім того, прокурор також додав, що в цій справі було допитано одну особу, яка побоюється за свою безпеку – тому до неї були вжиті спеціальні засоби захисту. Наразі її ім’я не розголошується.

За даними прокуратури, досудове розслідування “встановило ланку” між усіма підозрюваними у вчиненні злочину.

За інформацією журналістів, після оголошення рішення суду Михайла Сігіду мають повернути із Запоріжжя до Харківського СІЗО.

А його адвокати вже заявили, що планують звернутися до Європейського суду з прав людини.

Як повідомляла “Новинарня“, у Бердянську 31 липня застрелили колишнього бійця добровольчого батальйону “Донбас” Віталія Олешка, позивний “Сармат”, який був громадським активістом і скандальним бізнесменом. У чоловіка стріляли ззаду із рушниці на території готелю, який він збудував.

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що один із підозрюваних у вбивстві учасника бойових дій, активіста Віталія Олешка був бійцем розформованої роти міліції спецпризначення “Торнадо”.

Начальник управління Нацполіції в Запорізькій області Сергій Коміссаров заявляв, що поліція опрацює версію щодо причетності народного депутата  Олександра Пономарьова (група “Воля народу”) до вбивства”Сармата”, який йому протистояв у Бердянську.

Побратими Олешка у коментарі “Громадському” зазначали, що жодних конфліктів з учасниками АТО в Олешка не було.

16 грудня у міжнародному аеропорту “Харків” правоохоронці затримали підозрюваного у замовленні вбивства бердянського активіста.

Читайте також:
Підозрюваного у вбивстві АТОвця Сармата в Бердянську відправили під арешт

Убивство АТОвця Олешка: прокуратура висунула підозру чотирьом особам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна