Мовні квоти на радіо спричинили шалений розвиток української музики, — Костинський

 

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення упродовж минулого року оштрафувала за невиконання мовних квот 21 радіостанцію на суму понад 1,7 мільйона гривень.

Про це член Нацради Сергій Костинський повідомив на своїй сторінці у Facebook, перераховуючи досягнення у сфері телебачення і радіомовлення у 2018 році.

“Щоби забезпечити виконання закону про мовні квоти, Національній раді довелось оштрафувати 21 радіостанцію на суму більше 1,7 млн. грн. Здебільшого ми штрафували саме за невиконання квоти пісень українською”, — зазначив Костинський.

Читайте також:
Українська мова вперше домінує на телебаченні. Мінус – у газетах і в інтернеті. ІНФОГРАФІКА

За його словами, внаслідок впровадження мовних квот на радіо відбувся шалений розвиток української музики.

За підсумками двох років дії квот більш ніж половина пісень в ефірі українських радіостанцій звучать саме українською мовою, підкреслив Костинський.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 червня 2016 року Верховна Рада ухвалила закон про квоти для радіо, зобов’язавши радіостанції виділяти частину ефірного часу для пісень українською мовою

Читайте також:
Два роки дії мовних квот: частка українськомовних пісень в радіоефірі зросла до 51%, – Коваль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна