Під оплески парафіян: митрополит Олександр оголосив про перехід до Православної церкви України

 

Митрополит Олександр (Драбинко), один із двох представників УПЦ Московського Патріархату, який брав участь в Об’єднавчому соборі, оголосив про перехід до Православної церкви України Спасо-Преображенського храму.

Про це він повідомив під час літургії, отримавши схвальні оплески від парафіян.

“Наша парафія збереглася в єдності і йде прямим поступом до нашої святої Української Православної Автокефальної Київської Церкви. Хай Господь нас всіх оберігає”, – проголосив Драбинко.

Таке рішення, пояснює митрополит, було ухвалене на парафіяльній раді церкви.

Також Олександр Драбинко отримав вірчу грамоту від Вселенського Патріархату, яка засвідчує його церковний титул і приналежність до Матері-Церкви.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 грудня, на синоді так званого Московського Патріархату митрополитів Симеона і Олександра, які долучилися до створення Православної Церкви України, позбавили всіх церковних посад.
Митрополит Драбинко це рішення не сприймає. Вважає, що його ухвалили без церковного суду і з порушенням канонів.

Як інформувала “Новинарня“, 15 грудня у Києві, в Софійському соборі, відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія з УПЦ КП. Офіційна назва об’єднаної церкви за статутом – Православна церква України.

Перед Собором дві церкви, які взяли участь в об’єднанні – УПЦ Київський патріархат та Українська автокефальна православна церква – провели свої собори і постановили саморозпуск, щоб шляхом злиття утворити єдину помісну церкву. Юридично ця нова церква є спадкоємицею і автокефальної церкви, і Київського патріархату, пояснив архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря.

Тепер Епіфанію має вручити томос про автокефалію Української православної церкви Вселенський патріарх. Рішення про це ухвалив синод Вселенського патріархату – материнської структури всіх православних церков світу.

Читайте також:
Ватикан визнав Православну церкву України, — Зоря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна