Лавров пояснив, чому Росія не визнає “ДНР/ЛНР” і на що готує відповідь Києву

 

Росія боїться втратити стосунки з Україною, визнавши терористичні організації “ЛНР” і “ДНР” як незалежні держави.
Про це заявив у понеділок, 17 грудня, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, відповідаючи на запитання про те, чому Росія не визнає “ДНР/ЛНР”.

“Ви хочете визнати «ЛНР» і «ДНР»? А далі? Втратити всю іншу Україну, залишити її нацистам?” – сказав міністр, якого цитує інформагенція ТАСС.

На думку Лаврова, український режим має всі риси “неонацистського”.

“Ми не воюємо з українським режимом. З українським режимом, який має усі риси «нацистського і неонацистського», воюють громадяни України, які живуть на Донбасі”, – заявив Лавров.

Глава МЗС РФ також висловив упевненість, що переважна частина українського народу “бажає” дружби з Росією.

При цьому Лавров “переніс” очікувані в РФ “провокації” України на кордоні на кінець грудня.

“Додаткова інформація, яка у нас з’явилася і якій ми схильні вірити, що на останню декаду грудня Порошенко планує збройну провокацію і на кордоні з РФ, на кордоні з Кримом”, – сказав Сергій Лавров в ефірі радіо “Комсомольская правда”.

На його думку, також “провокації” України в районі Керченської протоки продовжаться. Але Росія готова “дати Порошенкові відповідь, що мало не здасться”, сказав міністр.

Також він оголосив, що провокацію на кордоні з Кримом президент України обговорює зі своїми “західними кураторами та опікунами”.
Лавров заявив, що, за наявними відомостями, західні союзники Порошенку радять підтримувати бойові дії малої інтенсивності, щоб завжди можна було “волати в пропагандистському полі про те, що росіяни наступають на Україну”, але не переводити військові дії в таку фазу, за якою підуть повномасштабні відповіді, передає УНІАН.

Читайте також:
Українці й грузини організували Лаврову “теплу зустріч” в аеропорту Лісабона

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна