Помер скандально відомий “регіонал”, екс-ректор Податкової академії Петро Мельник

 

Помер Петро Мельник – колишній нардеп від Партії регіонів, екс-ректор Національного університету державної податкової служби в Ірпені.
Про це повідомив адвокат і друг Мельника Ігор Черезов.

За словами Черезова, у 61-річного Мельника не витримало серце. Адвокат розповів “Громадському”, що дізнався про це від родичів Мельника.

Водночас “Україна молода” з посиланням на друзів родини пише, що він помер 16 грудня у “Феофанії” від двосторонньої пневмонії.

Петро Мельник був народним депутатом трьох скликань (із 1998 року), відомий силовими сутичками на виборах та у ВР із “помаранчевою” опозицією. Зокрема, у 2012 році на виборах в Обухові Мельник застосував силу проти депутатки Ірини Геращенко.

Нагадаємо, влітку 2013 року – ще при президенті Януковичу, якого Мельник підтримував – ректора Податкової академії звинуватили в отриманні хабара. Він симулював хворобу, ліг у лікарню та не з’являвся на судові засідання.
Згодом Мельник утік з країни, його оголосили в міжнародний розшук. Навесні 2014 року він повернувся в Україну та був затриманий.

У травні 2015 року Мельнику знову висунули підозру — у привласненні нерухомості ВНЗ. У справі йдеться про приміщення магазину та кафетерію, реабілітаційно-оздоровчого комплексу, нежилі будинки і будівлі. Ці об’єкти у 2007-2008 роках через Товарну біржу “Центральна” купило ТОВ “Міжрегіональна фінансово-юридична академія”, засновниками якої були дружина Мельника Тетяна, син Максим Мельник і тесть Володимир Щербань. Обов’язки керівника фірми виконує племінник екс-ректора Роман Мельник. Після купівлі, майже всі ці приміщення фірма потім почала здавати держуніверситету в оренду.

Як інформувала “Новинарня“, у грудні 2017 року суд визнав Мельника невинуватим і виправдав.

Петро Мельник був почесним громадянином міста Вишневе Києво-Святошинського району Київської області. Після корупційного скандалу місто Вишневе позбавило його цього звання.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна