Україна випускатиме артснаряд “Квітник” без деталей російського виробництва

 

У четвер, 13 грудня, в Україні заявили про готовність почати випуск артснаряда “Квітник”, який тепер не матиме російських деталей.

Журналісти ТСН зазначають, що компоненти тепер встановлюються за допомогою швейцарського обладнання, а українська розробка після модернізації стала дорожчою.

Розробники заявляють, що лише три країни в світі мають таку унікальну технологію.

Проте українська розробка простіша у використанні від світових аналогів, дешевша і надійніша.

Раніше “Квітник” на 40% складався з російських деталей. Після модернізації характеристики значно покращилися, зокрема, збільшили дальність, безпеку, спростили введення даних для експлуатації виробу.

До слова, “Квітник” — осколково-фугасний боєприпас з лазерною головкою самонацілювання. Снаряд 152-го калібру може потрапити в мішень на відстані до 20 кілометрів. Його цілі — танки, бронетехніка, гармати, командні пункти, навіть рухома ціль в зоні ураження, оскільки політ можна коригувати за допомогою лазера.

Читайте також:
Над Чорним морем успішно випробували ракету “Нептун” і модернізовані С-125. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна