Над Чорним морем успішно випробували ракету “Нептун” і модернізовані С-125. ФОТО

 

В Україні на Чорному морі успішно випробували нову протикорабельну крилату ракету “Нептун” та провели пуски модернізованих ракет С-125.

Про це в середу, 5 грудня, повідомив сайт Ради нацбезпеки з посиланням на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Зазначається, що під час пусків були уражені всі морські цілі.

“За результатами ураження плавзасобів модернізовані С-125 довели свою ефективність. Відбулось вісім пусків, під час яких було знищено вісім надводних цілей. Це дуже гарний результат, який доводить, що ці модернізовані комплекси здатні забезпечити надійний захист від агресії як з повітря, так і з моря, та значно посилять берегову оборону Чорноморського та Азовського узбережжя”, – заявив Турчинов.

Він додав, що ракетні комплекси С-125 пройшли глибоку модернізацію на підприємствах українського ОПК.

Говорячи про черговий етап випробувань нової крилатої ракети “Нептун”, секретар РНБО зазначив, що цього разу пуски здійнювалися по надводних цілях на максимальну дальність – 280 км.

Фотогалерея РНБО:

крилата ракета Нептун 5.12.2018 пуск ракети Нептун - 5.12.2018 ракети С-125 ракети С-125 пуск 5.12.2018 ракети С-125 пуск 5.12.2018 _1 ракетні пуски 5.12.2018 - Олександр Турчинов ракетні пуски 5.12.2018 - Олександр Турчинов _1 ракетні пуски 5.12.2018 - Олександр Турчинов _2
<
>
Запуск ракети "Нептун"

Олександр Турчинов повідомив, що для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності була задіяна авіація, а також обладнано спеціальний пункт на острові Зміїний.

Після завершення випробувань секретар РНБО України провів нараду з провідними розробниками ракетної техніки та військовим керівництвом для визначення пріоритетних напрямків посилення захисту Чорноморсько-Азовського регіону. Нарада відбулася в новому командно-штабному пересувному спеціальному телекомунікаційному комплексі, який був задіяний для координації ракетних стрільб, зазначили у прес-службі.

“Нептун” – новий, суто український комплекс із протикорабельними ракетами розробки київського конструкторського бюро “Луч”.
Перші льотні випробування української крилатої ракети наземного базування відбулися 30 січня 2018 року.

С-125 “Нева” – радянський зенітно-ракетний комплекс малого радіусу дії, був прийнятий на озброєння в СРСР ще 1961 року. Головний розробник – НВО “Алмаз” ім. академіка А. Расплетіна.
Його модифікацією є “Печора”.

У лютому 2018 року Олександр Турчинов заявляв, що крилату ракету “Нептун” візьмуть на озброєння за рік.

Читайте також:
“Непрямими діями”. Командувач ВМСУ розповів,
як можна протистояти Росії на Азові

Вітчизняна ракетна система “Вільха” прийнята на озброєння ЗСУ і пішла в серію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна