Крилату ракету “Нептун” візьмуть на озброєння за рік, “Вільха” вже йде до серії, – Турчинов

 

Збройні сили України можуть взяти на озброєння нову крилату ракету вітчизняного виробництва “Нептун” в кінці 2018-го чи на початку 2019 року.
Про це повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов на брифінгу 2 лютого.

“Ми провели льотні випробування крилатої ракети. Я виступав на полігоні і тоді говорив, що, на жаль, після тотального роззброєння, яке відбулось після підписання Будапештського меморандуму, було або знищено, або передано РФ всі крилаті ракети, які були в українській армії. У нас не лишилось жодної крилатої ракети. Тому це були важливі для нас випробування. Сподіваюсь, наприкінці року чи на початку наступного року ми уже будемо проводити державні випробування і взяття на озброєння”, – заявив Турчинов.

Турчинов також додав, що незабаром розпочнеться серійне виробництво ракетного комплексу “Вільха”.

“Що стосується “Вільхи” – вона унікальна. Ми уже очікуємо у березні державні випробування і початок серійного виробництва. Уже величезний запит на цю ракету і за кордоном. Але в першу чергу, безумовно, – забезпечити потужною зброю нашу армію”, – сказав секретар Радбезу.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 січня Україна здійснила успішне випробування першої крилатої ракети “Нептун” вітчизняного виробництва.

Читайте також:
Випробування “Вільхи”: нова українська ракета влучила в мішень із відстані 70 км.
ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.