Вітчизняна ракетна система “Вільха” прийнята на озброєння ЗСУ і пішла в серію

 

Ракетний комплекс українського виробництва “Вільха” прийнятий на озброєння ЗС України та запущений у серійне виробництво.
Як передає “Новинарня“, про це заявив гендиректор київського КБ “Луч” Олег Коростельов в інтерв’ю сайту “Цензор”.

“Ракетний комплекс “Вільха” прийнятий на озброєння. Він спрямований у серійне виробництво, і з цього приводу вже укладено відповідний договір”, – сказав керівник найбільшої в Україні компанії – розробника високоточної зброї.

“Крім цього, у “Вільхи” буде іноземний замовник. Адже ми не просто зробили однойменну ракету для застосування на базі старої радянської РСЗВ “Смерч”. Ми поміняли в ній всю систему наведення”, – зазначив Коростельов.

За його словами, побачити “Вільху” у військах можна буде орієнтовно в середині 2019 року.

“Вільха” — ракетний комплекс із корегованим боєприпасом на основі реактивної системи залпового вогню 9К58 “Смерч”, розроблений КБ “Луч” (Київ). Виробник – ДАХК “Артем”. У кооперації задіяні також Павлоградський хімічний завод, “Оризон-Навігація” та ін.
РСЗВ “Вільха” має керований 300-мм ракетний боєприпас, який може для ураження як наземних, так і водних цілей. Радіус його – на рівні ракети “Точка-У”, тобто до 70-120 км.
Визначальною особливістю “Вільхи” є система наведення і можливість коригування траєкторії вже в польоті.
Кожна пускова установка має 12 ракет, кожна ракета несе бойову частину вагою до 250 кг та наводиться на ціль окремо від решти.
У квітні 2018 року в присутності президента Петра Порошенка завершилися випробування “Вільхи”. Новітній ракетний комплекс брав участь у параді Незалежності-2018.

Читайте також:
Уперше оприлюднено ВІДЕО влучання в ціль ракети “Вільха”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна