Шпигун “ДНР” з-під Торецька Сопрун отримав лише рік в’язниці і достроково вийшов на волю

Шпигуну із "сірої зони" суд дав рік в'язниці умовно

 

Електромонтер фенольного заводу із селища Новгородське Донецької області Петро Сопрун, якого затримали у травні за сприяння бойовикам “ДНР”, пішов на угоду з прокуратурою Вінниччини та отримав легке покарання – один позбавлення волі без конфіскації майна. Відтак він уже вийшов на волю за “законом Савченко”.

Як інформує “Новинарня“, вирок у справі від суду в Торецьку прозвучав 19 жовтня 2018 року.

Кримінальне провадження зареєстрували ще в січні 2017 року за фактом “сприяння терористичній організації” (ч. 1 ст. 258-3 КК України). “Новинарня” писала про це в статті “Електромонтер, який рахував ЗСУ відрами. Шпигуна “ДНР” з Новгородського посадили у Вінниці”.

За даними “Новинарні“, ім’я злочинця – Сопрун Петро Григорович, йому 66 років (18 липня 1952 р.н.).

Уродженець Новгородського, електромонтер у ТОВ НВО “Інкор і Ко” КХП “Фенольний завод” Сопрун був інформатором бойовиків “ДНР” на Горлівському напрямку.

Поруч із підприємством, де працював обвинувачений, часто проїздять колони військової техніки у напрямку позицій сил АТО (тепер – ООС). У Новгородському постійно базуються підрозділи однієї з бригад Збройних сил України. Підозрюваний збирав інформацію військового характеру. Вона стосувалася позицій, дислокації, чисельності, маршрутів пересування сил і засобів ЗСУ та інших військових формувань України.
Інформацію передавав представниці незаконного збройного формування через месенджер Telegram та по телефону.

У ході слідства між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості. Узгоджена сторонами міра покарання – 1 рік позбавлення волі.

Суддя Дзержинського міського суду Донецької області Микола Скиба угоду затвердив: рік без конфіскації майна.

“Обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість у зазначеному діянні та зобов’язався співпрацювати з правоохоронними органами в розкритті та розслідуванні злочинів, викритті та кримінальному переслідуванні інших співучасників злочинів”, – сказано в тексті вироку.

Запобіжний захід засудженому Петру Сопруну залишили у виді тримання під вартою у Вінницькій установі виконання покарань №1.

Донбасівець замість року сидів половину терміну і звільнився в середині листопада за “законом Савченко”, який рахує день арешту в СІЗО за два дні позбавлення волі.

підготувала: Людмила Кліщук

Читайте незабаром на “Новинарні” про результати судового розгляду у справі про затримання два роки тому п’ятьох коригувальників вогню бойовиків “ДНР” у Торецьку.

Читайте також:
Умовна кара. Українські суди масово “пробачають” сепаратистів

Засуджена за шпигунство на “ДНР” вчителька повертається до викладання
в школі на Донеччині

“Е*ните – сразу попадете! Пусть сдохнут!”
Як на Донбасі вираховують коригувальників “ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.