“Е*ните – сразу попадете! Пусть сдохнут!” Як на Донбасі вираховують коригувальників “ДНР”. ВІДЕО


Служба безпеки України викрила мережу інформаторів бойовиків у прифронтовому Торецьку Донецької області. Десятки людей місяцями системно зливали бойовикам інформацію про лінію української оборони та коригували обстріли.
Про це передає “Новинарня” з посиланням на сюжет спецкора ТСН Андрія Цаплієнка на каналі “1+1“.

Журналіст оприлюднив не лише дані СБУ, а записи телефонних переговорів ворожих агентів та їхніх кураторів на боці “ДНР”, а також інтерв’ю зрадників.

Літня жінка без жодних вагань вбивала українських солдатів. Удень вона отримувала українську пенсію. Ввечері влучно наводила ворожу артилерію на українські позиції. На запитання: “За що?” відповісти не може.
“Україна нормальна. Пенсію, слава Богу, платять”, – говорить пенсіонерка Ольга Любочко.

Саме вона була коригувальницею обстрілів бойовиків. Як мінімум від одного її дзвінка тут загинули люди.

olga-lyubochko-koriguye-vogon-u-toretsku

“Ненавижу, суки! Пусть е*нут! Пусть сдохнут все на*уй! С праздничком тебя” – каже вона по телефону куратору, передавши координати українських позицій.

“Ой, ненавижу! Влево, 135 градусов, на поле, стоит пи*расня. Е*ните – сразу попадете!” – пропонує вона.

Невдовзі відповідь: “Укропов накрошили!”

Ця жінка – лише частина потужної мережі, яку ворог розгорнув в українських прифронтових селах, ідеться в сюжеті.

Знайти тих, у кого в голові “шумлять російські берези”, а за пазухою каміння для українських солдатів, тут не важко. Мережа інформаторів – розгалужена. Різні люди за статусом, за статками.

Дехто постачав інформацію бойовикам цілими сім’ями, не думаючи про небезпеку для власних дітей. Деякі жінки, інформуючи своїх чоловіків “з того боку”, наводили ворожу артилерію на сусідські будинки.

Ця система працювала, як годинниковий механізм. Але її роботу вже припинили.

Взяти ворожого агента неважко. Зазвичай зрадники в прифронтових селах почуваються впевнено і не надто дбають про безпеку, говорить Цаплієнко.

Контррозвідники затримали Анатолія Приму, який також “зливав” бойовикам інформацію про позиції Збройних сил України. Агент працював сімейним підрядом. Залучив до збору інформації дружину та доньку.

“Я просто поділилася з рідною людиною тим, що я бачила”, – плаче донька агента бойовиків Вікторія.

Батька в квартирі немає – на роботі, копає вугілля. На виході з шахти його чекають контррозвідники.
Згодом з’ясовується, що його син воює проти України.

Останнє завдання шахтаря-перевертня – зібрати інформацію про системи протиповітряної оборони в Торецьку.

Координатор інформаційної мережі Роман Коровін, більше відомий як “Рембо”, перебуває в окупованій Горлівці. Він – колишній офіцер МВС України – разом з іншим зрадником Сергієм Громенком створив мережу інформаторів у Торецьку.

У телефонних розмовах горлівські куратори, як можуть, підігрівають ненависть своїх агентів до української армії. Вони розмовляють однією мовою. Мовою ненависті до України.

За даними контррозвідки, проти України у прифронтовій смузі працюють сотні перевертнів. Програма максимум – розкрити систему української оборони. Програма мінімум – завдати якомога більше втрат Збройним силам.

Бойовик “Філін” (Філатов) мобілізує всі контакти в Торецьку – друзів, родичів, власну дружину, навіть колишню коханку. Більше десятка людей.

“Я не давав інформацію. Я просто спілкувався зі своїм свояком”, – переконує ще один інформатор бойовиків Олександр Шевченко.

Дружина бойовика ДНР "Філіна" - Філатова

Дружина бойовика ДНР “Філіна” – Філатова

Та він бреше, і про це свідчать перехоплені телефонні розмови. Жіночий голос належить дружині бойовика Філатова. Вона наводить – він стріляє.
Щоб не встигла втекти з міста, до неї завітали вночі.

Жоден з них не отримував грошей за свою брудну роботу. Кажуть, що народилися в Радянському Союзі й хочуть повернути ті часи.

“Щоб усе повернулося, як було”, – пояснює Ольга Лобочко.

У похмурому Торецьку (колишній Дзержинськ), на жаль, залишилось чимало схожих на затриманих. Тих, хто ненавидить сьогодення і заради минулого готовий вбивати власне майбутнє.

Читайте також:
У Торецьку затримали інформаторку бойовиків “ДНР”. ВІДЕО

В зоні АТО затримали інформатора “ДНР”, який передавав інформацію через соцмережі. ВІДЕО

Загиблі в листопаді – поіменно. Подивіться їм в очі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна