Через томос в Україні створять Держслужбу з питань свободи совісті, — Нищук

 

Міністр культури Євген Нищук заявив, що у зв’язку з наданням томосу найближчим часом в Україні буде створена Державна служба з питань етнополітики та свободи совісті.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ми створюємо в наступному році у зв’язку з наданням томосу ще один центральний орган, який буде називатися Державна служба з питань етнополітики та свободи совісті”, — сказав Нищук.

За його словами, на цей орган буде покладено робота з національними меншинами.

“Щоб у нас припинялися будь-які випадки нетерпимості або нетолерантності щодо будь-якого етносу… Ми поліконфесійна країна, ми мультикультурна країна і з великим культурним розмаїттям, і необхідно брати до уваги всі ці моменти “, — додав міністр.

Він зазначив, що новостворена держслужба буде координуватися Міністерством культури, а проект його створення найближчим часом буде переданий на розгляд урядового комітету.

Як відомо, до грудня 2010 року у державі діяв Департамент у справах релігій і національностей, зараз функції з реалізації держполітики у сферах міжнаціональних відносин, захисту прав національних меншин України, релігії покладені на Міністерство культури України, відповідний департамент очолює Андрій Юраш.

Читайте також:
Глава об’єднаної української церкви отримає томос 6 січня, – УПЦ КП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.