Росії загрожує дискваліфікація з Олімпіади-2020 через свавілля московського суду

 

Міжнародний олімпійський комітет погрожує Росії відстороненням від Ігор-2020 у Токіо, через невиконання рішення Спортивного арбітражного суду.

Про це повідомляє Sportarena.

МОК офіційно звернувся до Олімпійського комітету Росії з проханням вжити необхідних заходів для виконання рішення Спортивного арбітражного суду (CAS).

У заяві ОКР відзначається, що невиконання положень олімпійської хартії МОК на території Росії може призвести до найжорсткіших санкцій, включно з відстороненням російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх в Токіо у 2020 році.

Також комітет вказує, що московський міський суд не має юрисдикції для перегляду вердиктів третейського спортивного суду, а подібні рішення можуть викликати сумніви в тому, що в Росії визнаються основні принципи боротьби з допінгом у спорті.

Читайте також:
Глава МЗС Британії порівняв ЧС-2018 в Росії з нацистською Олімпіадою-1936

Спортивний суд анулював “допінговий” здобуток на Олімпіаді ще однієї спортсменки з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна