Спортивний суд анулював “допінговий” здобуток на Олімпіаді ще однієї спортсменки з Росії

 

Спортивний арбітражний суд (CAS) визнав російську бобслеїстку Надію Сергєєву винною в порушенні антидопінгових правил та анулював її результати на Олімпійських іграх в Пхенчхані.
Про це повідомляє російська агенція ТАСС з посиланням на прес-службу суду.

Через цю дискваліфікацію команда “Олімпійські атлети з Росії” не постраждає в загальному медальному заліку, адже пілот боба Сергєєва і розганяльниця Анастасія Кочержова посіли лише 12-те місце у змаганнях екіпажів бобів-двійок.

Зазначається, що CAS у п’ятницю, 23 лютого, отримав від Міжнародного олімпійського комітету документи у справі про порушення антидопінгових правил Сергєєвої на зимових Іграх-2018. Допінг-проба, взята у бобслеїстки 18 лютого, виявила наявність в організмі забороненої речовини триметазидин. Спортсменка визнала факт порушення антидопінгових правил і відмовилася від розтину допінг-проби “Б”.

“Спортсменка прийняла тимчасове відсторонення і зберегла за собою право домагатися скасування або скорочення терміну дискваліфікації”, – йдеться в релізі суду.

Подальший розгляд продовжить Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) після завершення Олімпіади.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше з Олімпіади-2018 усунули російського керлінгиста Олександра Крушельницького – його допінг-проба дала позитивний результат на мельдоній. Відтак команда ОАР була позбавлена бронзової медалі Олімпійських ігор, яку Крушельницький завоював у дабл-міксті разом з Анастасією Бризгаловою.

Нагадаємо, МОК відсторонив від зимових Олімпійських ігор-2018 велику групу провідних російських спортсменів. Приводом для “бану” стало викриття державної програми застосування допінгу російськими олімпійцями на Іграх-2014 у Сочі.

За підсумками розбирання з допінг-пробами в російської збірної забрали чотири олімпійські медалі Сочі, з яких дві золоті, опустивши з першого на четверте місце загального заліку.

Через це МОК допустив до Ігор-2018 у Пхенчхані лише групу “олімпійських атлетів Росії” без державної символіки.

За два дні до закінчення змагань ОІ-2018 збірна Росії посідає 15-те місце загального заліку нагород, нарешті випередивши Україну за кількістю нагород вищого ґатунку.

Членство Олімпійського комітету Росії в МОК було призупинено, питання про відновлення статусу комітету включено до порядку виконкому МОК, засідання якого відбудеться 24 лютого. Олімпійські ігри завершаться 25 лютого.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна